perjantai 18. toukokuuta 2012

Oudot kivet sytyttivät naisen tuleen
Amerikkalaisen 43-vuotiaan naisen lapset olivat keränneet seitsemän erikoiselta näyttävää kiveä suositulta surffausrannalta Orangen ja San Diegon piirikuntien rajalla Kaliforniassa viime lauantaina.


Lapset veivät kivet kotiinsa, missä heidän äitinsä pari tuntia myöhemmin pani ne sortsiensa taskuun. Yllättäen kivet sytyttivät naisen housut tuleen. Hän heittäytyi lattialle ja yritti turhaan tukahduttaa liekit kierimällä. Kun palokunta saapui paikalle, naisen aviomies sammutti liekkejä puutarhaletkulla.


Nainen sai kolmannen asteen palovammoja jalkoihinsa, ja sekä nainen että mies saivat toisen asteen palovammoja käsiinsä yrittäessään saada kiviä pois naisen taskusta. Nainen on edelleen sairaalahoidossa.


Alustavan tutkimuksen mukaan rannalta poimituissa kivissä oli fosforia. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, miten sitä on kiviin päätynyt. Fosforia esiintyy kivissä hapettuneessa muodossa. Vapaana alkuaineena se voi syttyä tuleen joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa. Fosforiyhdisteitä käytetään muun muassa räjähteissä ja lannoitteissa.


Ranta, jolta kivet olivat peräisin, sijaitsee lähellä merijalkaväen tukikohtaa ja saarta, jota käytetään ampuma-alueena. Lähistöllä on myös ydinvoimala.Lähde: IL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti