torstai 10. toukokuuta 2012

Suomalaislentäjät tekivät merkittävän UFO-havainnon 60-luvulla




Porissa vuonna 1969 nähty ufo-havainto on ainoa tapaus, jonka Suomen ilmavoimat ovat myöntäneet.

Ilmavoimien lentäjä Jouko Kuronen valmistautui nousuun kiitoradalla, kun kuuli radion kautta yllättävän keskustelun lentäjän ja lennonohjaajan välillä. Valvoja pyysi taistelulentäjä Tarmo Tukevaa katsomaan seitsemää ilmapalloa taivaalla.

- Ne seisovat paikallaan tässä kentän päällä - olisiko korkeus joku 1500-3000 metriä- ja niitä näyttää olevan seitsemän kappaletta, kuvailee Ruotuväki-lehti radiokeskustelua.

Kiitoradalla ollut Kuronen kääntyi siten, että näki mistä on kyse. Hän näki seitsemän levyn muotoista esinettä lentokentän yllä muodostelmassa. Taivaalla lentänyt Tukeva siirtyi lähemmäs havaintoa ja samassa ne lähtivät kiihdyttämään kohti pohjoista kovalla nopeudella. Lehti kertoo, että esineiden vauhti oli uskomaton, sillä hävittäjä jäi kuin paikalleen seisomaan esineiden poistuessa. Muutaman minuutin jälkeen ne havaittiin 200 kilometrin päässä tutkassa Vaasassa.

Tämä on Suomen ainoa merkittävä ufo-havainto. Suomen ilmavoimat on myöntänyt havainnon. Kaikki ufo-havainnon tehneet olivat ilmailualan ammattilaisia ja sää oli tapahtumahetkellä selkeä. Porissa vuonna 1969 tehty havainto on samanlainen ulkomaalaisten ufo-havaintojen kanssa. Näissä tapauksissa on samaa se, että kaikki ovat tapahtuneet vesistön lähellä ja meneillään on ollut sotilasharjoitus.


Lähde: Iltalehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti