tiistai 15. toukokuuta 2012

Pääsiäissaarten mysteeri syvenee

Pääsiäissaaret sisältävät yhden mielenkiintoisimmista maailman mysteereistä. Alueella viimeaikoina suoritetuissa kaivauksissa on nimittäin paljastunut, että jykevät kasvot ovat vain pieni osa suurista patsaista, jotka ulottuvat jopa kymmenien metrien syvyyteen maan alle - syventäen samalla mysteeriä, joka näihin uskomattomiin kivipatsaisiin liittyy.

Tutkijat hämmästelevät maanalaisia patsaiden viimeisteltyjä muotoja ja oleellinen kysymys on vastaamatta - monien muiden kysymysten lisäksi - miksi patsaat ovat suurimmalta osin maan alla?

Teoriat ja selitykset kivipatsaiden synnystä, merkityksestä ja niiden olemassaolon tarkoituksesta ovat vaihdelleet voimakkaasti aikojen kuluessa. Osa uskoo asialla olleen jopa maan ulkopuolisen elämän. Arkeologit ja yliopistotieteilijät ovat luoneet neuvokkaita järjellisiä selityksiä pääsiäissaarten mysteerille, mutta jatkuvaa ihmetystä on lisännyt tietoisuus, että mäitä valtavia patsailta on myös siirrelty pitkiäkin matkoja, mutta miten?

Olkoon selitys sitten mikä tahansa - mutta sanokaapas, mikä kansakunta rakentaisi valtavat patsaat kuvaamaan sivilisaationsa olemusta tai uskoa - ja peittäisi ne sitten syvälle maan alle? Onko siis jotain yliluonnollista ja selittämätöntä tapahtunut?


Lähde: Verkkomedia


Lisää juttua täältä

http://www.thethinkbox.ca/2012/05/10/easter-island-heads-have-bodies/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti