torstai 11. elokuuta 2011

Alaskassa satoi outoa oranssia ainetta

Taas taivaalta on satanut jotain hämärää, mutta tällä kertaa ei onneksi matoja. Keltaista ainetta mikä on toistaiseksi mysteeri.


Yhdysvaltain Alaskassa sijaitsevassa syrjäisessä Kivalinan kylässä on ihmetelty kirkkaanoranssin aineen alkuperää.
Oheisessa 3. elokuuta otetussa kuvassa näkyy ainetta, joka huuhtoutui Kivalinan kylän rantaan.

Rannikkovartioston mukaan kyse ei ole keinotekoisesta aineesta, vaan mahdollisesti jonkintyyppisestä levästä. Alkuperää selvitetään parhaillaan tutkimuksissa.

Brittilehti Daily Mailin mukaan oranssia ainetta on satanut taivaalta. Sitä on löydetty "lauttoina" rannoilta, mutta myös talojen katoilta sekä sadevesitynnyreistä Kivalinassa.

Vedessä aine oli luonnollisesti liuennut mössöksi, mutta maalla sitä on luonnehdittu "pulverimaiseksi" ja "neonväriseksi".

Paikallisilla asukkailla ei ole tietoa, mistä on kyse. Heitä on kehotettu keittämään juomavetensä ja pitämään lapset poissa aineen lähettyviltä.

Rannikkovartiosto on kumonnut kyläläisten epäilyt, että kyse olisi jonkinlaisesta öljyteollisuuden sivutuotteesta. Levää pidetään nyt parhaana veikkauksena.


- Tässä vaiheessa se on mysteeri, totesi alkuperästä tapausta selvittävä kemisti Emanuel Hignutt Daily Mailin mukaan.

- Alueella on useita asiantuntijoita, jotka pystyvät selvittämään, onko se orgaanista ainesta. Ehkä se toisaalta ei olekaan orgaanista (eloperäistä), ja tätä me myös aiomme selvittää.

Lähde: IL 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti