keskiviikko 17. elokuuta 2011

Tuntematon brasilialainen heimo katosi salaperäisesti




HS-verkkosivusto kertoo, että tuntematon brasilialainen heimo katosi salaperäisesti. Kyseessä on siis viidakosta aikaisemmin bongattu heimo, joka ei ole koskaan ollut yhteydessä "ulkomaailmaan".

Katoamisen takana ei suinkaan ole julkisuudelta pakoilu. Viranomaiset nimittäin uskovat, että alueelle tunkeutuneet huumekauppiaat ovat karkottaneet alkuasukkaat.

Heimo tuli tunnetuksi BBC:n Human Planet-sarjan osasta, jossa heimon kylää ja ihmisiä kuvattiin lentokoneesta. Vastaavia heimoja, joista on vain hajanaisia havaintoja, on Amazonin alueella luultavasti tuhansia. Niistä käytetty yleisnimi "uncontacted tribes" ei tarkoita, etteikö heimojen olemassaolosta olisi tietoja, vaan että ne välttelevät ulkopuolisia, ja siksi niistä tiedetään hyvin vähän. Nyt heimo on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Viranomaiset uskovat, että intiaanien katoaminen liittyy alueella liikkuvien huumeiden salakuljettajien toimintaan. Katoaminen tapahtui sen jälkeen, kun Perun puolelta saapuneet raskaasti aseistetut miehet vandalisoivat läheisen raja-aseman ja tunkeutuivat alueelle.

Lähde: HS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti