sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Tarkasta onko koneellasi keylogger

Mikä on keylogger?
-Keylogger on ohjelma, joka tarkkailee uhrin tietokonetta ja tallentaa mm. näppäinten painallukset ja lähettää ne eteenpäin. Täten he saavat salasanasi, pankkitilisi, muut henkilökohtaiset tietosi käyttöönsä yms. ilman sinun tietämättäsi.

1.Avaa regedit. Käynnistä -> Suorita -> Kirjoita laatikkoon "regedit" ilman lainausmerkkejä. (Suorita ohjelman voi myös avata painamalla windows näppäintä ja R:tä samaan aikaan.)

2. Klikkaa itsesi rekisterieditorissa kyseiseen polkuun: HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Active Setup > Installed Components

Siellä on muutamia kymmeniä tän tyylisiä kansioita: {08b0e5c0-5fcg-11cf-aaa5-00401c608500 Käy jokainen kansio yksitellen läpi: Klikkaat hiirellä kansiota, kansion avauduttua valitset ComponentID:n ja klikkaat oikealla hiiren korvalla siihen ja valitset Muokkaa. Tarkistat että siellä ei ole Value Datassa mitään svchost.exe kohtaa, sillä tämä viittaa keyloggeriin. Tarkastettuasi kaikki läpi, mikäli et löytänyt mistään kohdasta svchost.exeä, niin sinulla ei ole keyloggeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti