torstai 9. helmikuuta 2012

Onko tässä todiste kuuluisasta vesihirviöstä?

Hjörtur Kjerúlf kuvasi viikko sitten itä-Islannissa Jökulsá í Fljótsdal -joessa luikertelevan käärmemäisen hahmon. Viikossa Youtubeen ladatusta videosta on tullut nettihitti.

Jotkut väittävät, että rakeinen video on todiste Lagarfljótsormurinnin olemassaolosta. Kyseessä on väitetysti Lagarfljót-järvessä asustava jättiläishirviö, joka on esiintynyt taruissa ja kertomuksissa jo vuodesta 1345.
Kansainvälisen kryptozoologian museon johtaja Loren Coleman on erikoistunut tähän Islannin versioon Loch Nessin hirviöstä. Hän suhtautuu videoon erittäin epäilevästi.

- Totta puhuen, video näyttää kuvaavan rakennettua, käärmeen kaltaista esinettä, joka koostuu jäykistä osista ja jota kuljetetaan veden läpi, Coleman kirjoittaa Cryptomundo-verkkosivullaan.

Coleman epäilee, että järvihirviö on robotti, johon on kiinnitetty pressuja, kalaverkkoja tai jätesäkkejä. Hän myös epäilee, että huijarit ovat perehtyneet huonosti kansanperinteeseen. Lagarfljótsormurinn käännetään nykyään usein erheellisesti Lagarfljótin madoksi, vaikka kyseessä on enemmän lohikäärmettä muistuttava hirviö.

KATSO VIDEO TÄSTÄ

Uutinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti