keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Outo muinaisen otuksen fossiili ällistyttiYhdysvalloista löytynyt omituinen, soikiomainen ja jättikaktusta muistuttava elävän olennon fossiili hämmentää tutkijoita, sillä mitään sen kaltaista ei ole koskaan aikaisemmin löydetty. Otus eli maapallolla noin 450 miljoonaa vuotta sitten.

– Se on aivan varmasti jotakin aivan uutta. Se on aivan varmasti ollut joskus elävä. Ongelma on, että meillä ei ole aavistustakaan siitä, mikä se on, kuvailee hämmentävää löytöä tutkija David L. Meyer Cincinnatin yliopisto geologian laitokselta.

– Se oli jotakin, joka seisoi pystyssä, ja josta erkani ulokkeita joka suuntaan. Sen yläosa heilui luultavasti lähes kolmen metrin korkeudessa.

Tutkimusryhmä on verrannut löytöä moniin muihin muinaisiin fossiileihin, mutta vielä ei ole törmätty mihinkään likimainkaan vastaavaan, yliopiston tiedotteessa kerrotaan.
Amatööripaleontologi löysi, keräsi osia koko kesän, ja kokosi ne yhteen

Fossiilin löysi Covingtonista Kentuckysta amatööripaleontologi Ron Fine. Hän kierteli tapansa mukaan alueella, missä saviliuskeisessa maassa on paljon muinaisia kivettymiä.

Aluetta on tutkittu paljon, sillä sieltä löytyy myös fossiileita. Kumma kyllä omituista muinaista otusta ei ollut kukaan havainnut.

– Minä näin heti, että tämä ei ole pelkkää kiveä. Sillä oli elävän olennon muoto. Sen pinnassa oli eläville olennoille tyypillisiä rakennekuvioita. Tajusin heti, että olin löytänyt jotakin hyvin epätavallista, Fine kertoo.

Fossiili oli kuitenkin hajonnut satoihin osiin, mutta Fine etsi kappaleet ja keräsi ne talteen. Työhön kului koko kesä, ja Fine teki alueella 12 matkaa. Tämän jälkeen hän puhdisti osat, kokosi palapelin suurella vaivalla, ja lopputulos hämmensi myös Finen, sillä otuksen vartalossa oli kiinni lukuisia, suomumaisia, litteitä ulokkeita.

– Se muistutti jättikaktusta, jolla on useita haaroja, mutta ne ovat litteitä.


Lähde: Aamulehti

Katso kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti