tiistai 10. huhtikuuta 2012

Outo valoilmiö taivaalla ihmetytti



Lappeenrannan seudulla nähtiin hämmentävä, yli kaksituntinen, valoilmiö sunnuntai-iltana.

Lappeenrannan lähellä asuva Sami Niemimuukko huomasi sunnuntaina noin kello 20.40 itätaivaalla oudon valoilmiön. Taivaalla leijaili sekä yksittäisiä että rykelmissä olleita tulipalloja, jotka leimahtelivat ja välillä katosivat näkyvistä.

-Rajanpinnassa kun asun, niin heti ajattelin, että naapurin pojat harjoittelevat. Seuraan aika paljon luonnonilmiöitä kuten tähtiä, joten oli ihan selvää, että kyse on jostain harjoituksesta eikä esimerkiksi meteoriitista, Niemimuukko sanoo.

Rajavartiolaitokselta vahvistetaan, että kyse oli Venäjän armeijan harjoituksesta, joka käytiin melko kaukana, Laatokan yläpuolella, yli 200 kilometrin päässä Lappeenrannasta.

- Venäjällä on paljon harjoitusluonteista ilmatoimintaa tähän aikaan vuodesta. Kuulaillla ilmoilla valot näkyvät tänne Suomeen asti, rajatoimiston majuri Janne Kurvinen valaisee.

Venäjältä ei ilmoiteta harjoituksista, elleivät harjoitukset ole aivan rajan lähettyvillä. Nyt erillistä ilmoitusta ei tullut kaukaisuudesta johtuen.

Parhaimmillaan tulipallot olivat 10 minuuttia näkyvissä.

- Jonkinlaisilla ohjuksilla tai raketeilla niitä ammuttiin. Nämä raketit olivat vain muutaman sekunnin nähtävissä, Niemimuukko kuvailee.


Lähde: IL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti