keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

LulzSec ja Anonymous hyökkäävät yhdessä

Tietomurtoryhmä LulzSec aloitti häirintäkampanjan verkossa haktivistiryhmä Anonymousin kanssa.

Lulz Security ja Anonymous liittoutuivat ja alkoivat hyökätä valtionhallintoa, pankkeja ja muita näkyviä kohteita vastaan internetissä.

Lulz kertoi AntiSec-operaatiosta Pastebin-verkkopalvelussa julkaisemassaan lausunnossa. Sen mukaan tärkeintä on varastaa ja vuotaa mitä tahansa salaista valtiotietoa kuten sähköposteja ja asiakirjoja.
Twitter-viestin mukaan operaatio osui jo ainakin Serious Organized Crime Agencyyn Isossa-Britanniassa. Viraston verkkosivut olivat jonkin aikaa alhaalla.

Sittenkin
sielunveljiä?


LulzSec ja Anonymous ovat äkkiseltään erikoinen yhdistelmä. Lulz on näyttäytynyt sakkina ilkikurisia pilailijoita, vaikka henkilötietojen vuotamisissa ei uhrien mielestä olekaan mitään huvittavaa. Ryhmä ottaa jopa puhelimitse vastaan ehdotuksia uusista kohteista.

Anonymousin toiminta on ollut poliittisempaa. Iskuja on usein perusteltu kansalaisoikeuksien polkemisella tai esimerkiksi sensuurilla. Anonymous on myös yleensä turvautunut vain verkkosivuja lamauttaviin palvelunestohyökkäyksiin murtojen sijasta.

Toisaalta ryhmät voivat olla varsin läheisiä. Välillä on epäilty, että LulzSecin takana olisi entisiä Anonymous-ryhmän jäseniä.

Lausunto: http://pastebin.com/9KyA0E5v

Lähde: Itviikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti