torstai 2. kesäkuuta 2011

Onko tappajabakteeri terrori-isku?

                   On teoriassa mahdollista, että EHEC-bakteerin leviäminen on biologinen hyökkäys.


Saksan viranomaiset ilmoittivat eilen, että tappava EHEC-bakteeri ei olekaan peräisin espanjalaisista kurkuista. Tässä vaiheessa ei ole tietoa, mistä ja miten ihmiset ovat saaneet munuaiset tuhoavan tappavan bakteerin.

Auki oleva tilanne on herättänyt pelkoa Euroopassa ja se on saanut myös salaliittoteoriat liikkeelle. Eri puolella Eurooppaa onkin nyt kyselty, onko mahdollista, että kyseessä on terrori-isku.
Economics Newspaperin mukaan terrori-isku on epätodennäköinen, mutta ei mahdoton. Lehti muistuttaa, että USA:ssa on tiedossa ainakin yksi tapaus, jossa salaattibaarin ruokia myrkytettiin tahallaan, ja ihmiset saivat bakteerin.

- On teoriassa mahdollista, että tämä on terroristien hyökkäys, mutta on epätodennäköistä, että terroristihyökkäyksissä levitettäisiin EHEC-bakteeria tai muita suolistobakteereita, lehti kirjoittaa.
Lehti kirjoittaa myös, että tällaisen hyökkäyksen seuraukset ovat onneksi suhteellisen hallittavissa.
Suomen Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ei kuitenkaan biologiseen iskuun tässä vaiheessa usko.

- Tällä hetkellä vaikuttaa erittäin paljon siltä, että epidemia on lähtenyt ulosteella saastuneesta kasteluvedestä, osastonjohtaja Tuula Honkanen-Buzalski sanoo Iltalehdelle.

Lähde: IL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti