perjantai 10. kesäkuuta 2011

Salaperäinen Bilderberg-ryhmä kokoontuu jälleen tällä viikolla

Noin sadasta politiikan ja talouden johtajasta koostuva Bilderberg-ryhmä aloittaa torstaina kokoontumisensa sveitsiläisessä St. Moritzin hiihtokohteessa.
Tapaamisen tarkka paikka ja ajankohta on pidetty salassa. Graubundenin kantoonin edustaja kertoi AFP:lle, että paikkana on St. Moritz, mutta ei avautunut muista yksityiskohdista.

-Olemme järjestäneet erityisiä poliisitoimia henkilöiden suojelua varten, edustaja sanoi, mutta korosti, ettei armeijan edustajia ole mukana toisin kuin maailman talousfoorumin kokouksissa.
Bilderberg-ryhmä on kokoontunut vuodesta 1954 asti. Kokouksista on vuotanut julki vain vähän yksityiskohtia, mutta ryhmää kritisoivat ovat pitäneet kirjaa niistä.
Arvostelijoiden mukaan ryhmästä on tullut eräänlainen ”maailman varjohallitus”.

 -Kun poliitikot ja talouden edustajat tapaavat suljettujen ovien takana ja tekevät päätöksiä, se on ongelma. He eivät pelkästään kahvittele, Sveitsin sosialistinuorten David Roth valitti AFP:lle ja kertoi ryhmän aikovan osoittaa mieltään tapaamisessa.

 Ryhmän virallisiksi sanotuilla verkkosivuilla Bilderbergia kuvataan ”pieneksi, joustavaksi ja epäviralliseksi” kansainväliseksi foorumiksi, jossa ”voidaan ilmaista eri mielipiteitä ja lisätä yhteisymmärrystä.”
Suomalaisista ryhmän tapaamisiin ovat tiettävästi osallistuneet mm. Martti Ahtisaari, Jorma Ollila, Jyrki Katainen sekä Paavo Lipponen.


Lähde: IS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti