maanantai 13. kesäkuuta 2011

Täysi mysteeri: Outo humina piinaa kylää.

Iltalehti uutisoi omituisesta tapauksesta Woodlandissa. Pienessä kylässä Englannissa tapahtuu kummia.

Joka yö kylässä kuuluu auton moottorin hurinaa muistuttava ääni, jonka syy on täysi mysteeri.
Ääni alkoi kuulua pari kuukautta sitten ja se kuuluu joka yö keskiyöstä aamuneljään. Joskus ääni on niin voimakas, että se jopa ravistelee asukkaiden vuoteita.

Syrjäinen 300 asukkaan maalaispitäjä koostuu yhdestä pääkadusta ja sitä ympäröivistä viljelysmaista.
Lähellä ei ole voimajohtoja, tehtaita tai vilkkaita maanteitä, jotka voisivat selittää äänen.


- Joissakin kohdissa taloa sen voi kuulla voimakkaampana. Se tulee selvästi ulkoa, se on ilmassa, kaikkialla, hyvin vaimeana, sanoo eläkkeelle jäänyt myymäläetsivä Marylin Grech, 57, Daily Telegraph -lehdessä.

- Se väreilee talon läpi. Olemme sammuttaneet kaiken elektroniikan ja kuulemme sen yhä, joten siitä ei ole kyse.

- Se ei ole tinnitusta, koska tinnitus on korkea ääni ja tämä on erittäin matala. Jos panen sormet korviini, ääni lakkaa, joten tiedän ettei se ole pääni sisällä.

Erikoinen tapaus ei ole ainoa laatuaan. Kuuluisin esimerkki humina ("the hum") -nimellä tunnetusta ilmiöstä on Bristolista 1970-luvulla. Yli tuhat ihmistä valitti tuolloin, kuinka mysteeriääni aiheutti unettomuutta, päänsärkyä ja nenäverenvuotoja. Ääni katosi yhtä salaperäisesti kuin oli alkanutkin, eikä sille koskaan löytynyt selitystä.
Salaliittoteoreetikot ovat esittäneet ilmiön syyksi muun muassa avaruusolentoja ja hallituksen järjestämiä kokeita. Huminaa sivuttiin aikoinaan myös Salatut kansiot -sarjan jaksossa.

Durhamin piirikunnan valtuustosta vahvistettiin Telegraphille, että oudosta äänestä on tullut puhelu ja viranomaiset aikovat selvittää tapausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti