lauantai 21. toukokuuta 2011

Kräkkeri Gary McKinnon

Brittiläinen Gary McKinnon tunkeutui vuosina 1999-2002 mm. USA:n puolustusministeriön, sekä NASA:n tietokantoihin ja etsi käsiinsä tietoja ufoista. Aseinaan halpa PC, hidas modeemi ja Perl-tietokonekieli itseoppinut supernörtti pystyi skannaamaan 65 000 tietokonetta alle yhdeksässä minuutissa. Lopulta Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa sai selville McKinnonin ip-osoitteen, ja hänet pidätettiin maaliskuussa 2002.


Hakkerin käsittelyyn oikeusistuimissa liittyy merkillisiä piirteitä. Vuonna 2002 Yhdysvaltain syyttäjäviranomaiset tarjosivat McKinnonille sopimusta: jos hän suostuisi luovutetuksi ja tunnustaisi syyllisyytensä, hän selviäisi 3-4 vuoden tuomiolla, josta hän voisi kärsiä suurimman osan kotimaassaan.
Kun McKinnon torjui sopimuksen, ääni kellossa muuttui ja miestä uhkailtiin jopa Guantánamoon joutumisella. Sittemmin kansio, jossa tapaamisia koskeneet muistiinpanot olivat, on kadonnut McKinnonin asianajajien toimistosta. Samat tiedot sisältänyt kannettava tietokone varastettiin toisen McKinnonin puolustustiimiin kuuluvan juristin autosta.
The Guardian -lehden mukaan McKinnon uskoo, että hänen puhelintaan salakuunnellaan ja että häntä seurataan.

McKinnonin ufo-innostus alkoi internetissä toimivasta ryhmästä The Disclosure Project -ryhmästä, joka oli kerännyt yli 200 todistusta ihmisiltä, jotka voivat "vahvistaa" ufojen olemassaolon. Se johti hänet hakkeroitumaan Yhdysvaltain viranomaisten tietokantoihin.
McKinnon uskoo amerikkalaisviranomaisten salailevan tietojaan avaruusolennoista. Hän väittää nähneensä dokumentin, jossa Nasan työntekijä toteaa, että viraston on poistettava kuvankäsittelyohjelmalla ufoja satelliittikuvista, koska niitä on niin paljon.

McKinnonin koneelleen keräämän materiaalin joukossa oli myös Excel-tiedosto, jonka otsikko oli "non-terrestrial officers" eli "ei maanpäälliset virkailijat".

- Se oli tosi outo otsake. Ehkä se oli salaisen avaruusaseen suunnitelma. Avaruus on seuraava rintama, ja sitä jo aseistetaan, McKinnon sanoi Guardianille.
McKinnonin tietokone on takavarikoitu ja amerikkalaisviranomaisten hallussa, joten hänen väitteitään on mahdoton todentaa.

http://freegary.org.uk/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti