keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kryptozoologia

Kryptozoologia eli kryptoeläintiede, jonka tutkimuskohteita ovat kiistanalaisiksi jääneet havainnot eläimistä, joiden olemassaoloa ei ole pystytty varmuudella todentamaan eikä luokittelemaan.


Nyt päätin listata tähän näitä "eläimiä" joiden olemassa oloa ei ole pystytty todistamaan varmaksi.

1. Nessie (loch nessin hirviö/joutsenlisko)

Loch Nessin hirviö eli Nessie on tunnistamatonta lajia edustava eläin, joka nykykansanperinteen mukaan elää Loch Ness -järvessä Skotlannissa. Olennon olemassaolosta ei ole vakuuttavia todisteita.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Loch_Nessin_hirvi%C3%B6


Megalodon

Megalodon (Carcharodon megalodon) oli suuri esihistoriallinen hai. Megalodonit kasvoivat jopa 17 metriä pitkiksi ja painoivat arviolta 27 tonnia.

Jotkut uskovat, ettei Megalodon olisikaan vielä kuollut sukupuuttoon. Jättiläismäisistä haista on tehty useita väitettyjä havaintoja, mutta todisteita Megalodonin olemassaolosta ei ole saatu.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Megalodon

Kuva: http://www.fossilien.de/seiten/haizaehne/megalodon_weisserhai.jpg


Gigantopithecus

Gigantopithecus oli Kaakkois-Aasiassa 300 000-100 000 vuotta sitten elänyt apina. Se oli suurin koskaan elänyt kädellinen.

Apina oli 2-3 metriä pitkä ja painoi noin 200-300 kiloa se oli orangin näköinen ja myös läheinen sukalainen. Epäillään että Isojalka,Yeti ja muut Legendaariset Kädelliset olisivat juuri tästä Gigantopithecus:sta polveutuvia yksilöitä

http://fi.wikipedia.org/wiki/Gigantopithecus

Kuva: http://www.uiowa.edu/~bioanth/comp.jpg

Bodimin Moorin Peto

Britanniasta Skotlantiin Kerrotaan Tarinoita Valtavista Kissaeläimistä.kuvia ja videoitakin tästä pedosta löytyy mutta minkäänlaisia Fyysisiä Todisteita ei ole löytynyt ennen kuin äskettäin 14 vuotias poika löysi kallon joen lähettyviltä Bodimin Moorissa kallossa oli suuret torahampaat pojan isä päätteli että tämä kallo saattaisi olla Bodimin moorissa Havaitun kissaeläimen kallo. Kallo vietiin Zoologian Museeon Jossa sitä tutkittiin DNA-testeillä he päätyivät heti siihen tulokseen että kallo ei todellakaan ollut minkään yleisin kissäeläimen kallo mutta että se ehdottomasti kuului kissaeläimiin.


Chupacabra
Chupacabra on taruolento, jonka kerrotaan elävän Keski-Amerikassa ja Etelä-Amerikan pohjoisosassa. Sen espanjankielinen nimi on El Chupacabras, mikä tarkoittaa "vuohenimijää". Nimi johtuu sen väitetystä tavasta hyökätä kotieläinten, varsinkin vuohien, kimppuun ja imeä niiden veret viimeistä pisaraa myöten.

Olennon alkuperästä on erilaisia teorioita. Yliluonnollisiin asioihin uskovat väittävät sen olevan paholainen tai avaruusolento, toisten mukaan se on karannut jostakin laboratoriosta. Jotkut ovat arvelleet, että kyseessä voisi olla Desmodus draculae -jättivampyyri, joka nykytietojen mukaan kuoli sukupuuttoon muutama tuhat vuotta sitten. Tiedeyhteisö on sitä mieltä, että väitetty eläin on vain olematon, paniikin synnyttämä taruolento. Viranomaisten mukaan kotieläinten kuolemat ja raatelut selittyvät villikoirien tai muualta peräisin olevien, luontoon päästettyjen vieraiden petoeläinten saalistuksella.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Chupacabra

Tässä video El Chupacabrasta: http://www.youtube.com/watch?v=SmHmnfgON4A

Toinen video: http://www.youtube.com/watch?v=3Vvo2qRaVHU&feature=related

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kryptozoologia



Ogopogo

Ogopogo on järvihirviö, jonka väitetään asuvan Okanaganjärvessä, Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa.

Alueen intiaanit ovat tunteneet hirviön valkoihoisia kauemmin. He kutsuvat sitä nimellä N´ha-a-itk. He pelkäsivät järven ylitystä ja saattoivat kuljettaa mukanaan eläimiä olennolle uhrattaviksi, mikäli tämä näyttäytyisi. Intiaanit myös kieltäytyivät kalastamasta tietyissä järven osissa.
Ensimmäiset kirjatut näköhavainnot hirviöstä ovat vuodelta 1860, jolloin ensimmäiset eurooppalaiset uudisasukkaat asettuivat alueelle. Ensimmäinen havainto, jossa suuri joukko ihmisiä väitti nähneensä hirviön, tapahtui vuonna 1926.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ogopogo



Skunk Ape

Skunk Ape on ihmisapina ja sanotaan asustelevan Etelä Yhdysvalloissa, pohjois Carolinassa.

Kuva: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/0b/Myakka_skunk_ape_2.png/200px-Myakka_skunk_ape_2.png



Chuchunaa

Chuchunya on ihmisapina. Sen  huhutaan olevan Siperiassa Venäjällä. Se on kuvattu kuusi-seitsemän metriä pitkäksi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chuchunya



Lizard Men
Tarinoita ja tietoa liskomiehistä, joiden on uskottu asustavan mm. kaivoksissa ja USA:n viemäriverkostossa.

http://www.youtube.com/watch?v=3CVsMF0_ChI&feature=player_embedded


Hyviä sivustoja:

http://www.cryptozoology.com/

http://www.unmuseum.org/unmain.htm

http://www.unknownexplorers.com




Tienaa rahaa netissä Tradetrackerin avulla. Liity TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti