perjantai 8. huhtikuuta 2011

TÄTÄ KIRJAA KUKAAN EI HALUA SINUN LUKEVAN. | Osa.2 MIEHET KULISSIEN TAKANA

1. MIEHET KULISSIEN TAKANA


"Siitä lähtien kun menin mukaan politiikkaan, olen tavannut miehiä uskoutuen minulle henkilökohtaisesti kertomalla näkökantojaan. Jotkut Yhdysvaltojen suurimmista miehistä kaupan ja teollisuuden aloilla pelkäävät jotain. He tietävät, että jossain on olemassa mahti, joka on niin järjestäytynyt, niin ovela, niin tarkkaavainen, niin toisiinsa liittynyt, niin täydellinen, niin kaikkialle tunkeutuva, ettei sitä tuomittaessa kannata puhua ääneen."
(Presidentti Woodrow Wilson - The New Freedom 1913)

NYKYINEN JÄRJESTYS MURENEMASSA

Marraskuun ensimmäisellä viikolla 1993 julkaistiin Suomen Gallupin tekemä tutkimus, jonka mukaan suomalaisista vain seitsemän prosenttia luottaa puolueisiin, 14 prosenttia hallitukseen ja 17 prosenttia eduskuntaan. Suomalaiset ovat selvästi tyytymättömiä valitsemiinsa edustajiin.

Suomen ulkomaanvelka kasvaa hirvittävällä vauhdilla. Kustantaja ja kirjailija Paavo Haavikko on ennustanut, että varsinainen katastrofi on vasta tulossa. Samoin pelkää entinen sijoittaja Taito Tuunanen Aamulehden haastattelussa 15.3.1992: "Jos korot eivät käänny laskuun, kaatuvien yritysten määrällä ei pian ole mitään rajaa. Silloin Suomi-laiva sukeltaa syvälle. Pankit joutuvat todella vaikeuksiin ja ajautuvat valtion syliin yksi toisensa jälkeen kuten SKOP. Seuraavassa vaiheessa vaikeudet kipataan veronmaksajien kannettaviksi. Silloin Suomi-laiva pöllyttelee jo pohjamutia... Ulkomainen velkaantumisemme pitää katkaista. Hallitus yrittää jarrutella sitä, mutta vain yrittää. Ulkomaiset rahalähteet tukkivat pian hanat... Nyt on jonkinlainen maailmanlopun meininki päällä." Taito Tuunanen oli haastattelun aikaan työtön, jolla oli 40 miljoonan markan velat.

Aamulehti kirjoitti 18.1.1993 Suomen Pankin vieneen harhaan: "Professori Paavo Yli-Olli Vaasan yliopistosta sanoo, että keskuspankki johti jääräpäisellä linjallaan maan talouden umpikujaan." Miksi päättäjät eivät sitten saa mitään aikaan, vaan tekevät jopa ilmiselviä virheitä? Ovatko heidän kätensä sidotut? Onko olemassa jokin korkeampi auktoriteetti, jonka sanelemaa politiikkaa päättäjämme joutuvat noudattamaan?

Pastori Pekka Viirre sanoo Aamulehdessä 14.2.1993, että tämä maa räjähtää käsiin. Kän epäilee, että Suomen alasajo on harkittu teko. Myös presidenttikandidaatti psykologi Pertti Virtanen on sanonut julkisesti, että Suomen taloutta ajetaan ajas tarkoituksella. Vt. apulaisprofessori Ilkka Ruostesaari väittää Ilta-Sanomissa 7.12.1992 otsikon "Etäiset vallankäyttäjät" alla, että yhä pienempi piiri päättää kansalaisten elämään vaikuttavista asioista. Kansanedustaja Marjatta Stenius-Kaukonen sanoo Tamperelaisessa 19.12.1993: "Eduskunnalla on vaikutusvaltaa, mutta se antaa valtansa muille. Asiat ratkaistaan jo ennen kuin ne tuodaan kansanedustajien käsittelyyn."

Tämä kaikki on totta. Suomen valtaeliitti ei kuitenkaan keksi itse harjoittamaansa politiikkaa. Jäljet johtavat maamme rajojen ulkopuolelle.

Tiger Of Sweden webshop on avattu! Käy tsekkaamassa koko valikoima.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti